ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ

Βάλτε στα παιδιά σας το φόβο του Θεού από την πρώτη ηλικία. Αυτός ο φόβος θα τα διατήρηση καλύτερα από τον οποιονδήποτε πατέρα. Αυτός θα είναι τείχος στερεό. Όταν υπάρχη αυτός ο εσωτερικός φύλακας, δεν χρειάζεται καμμιά δική μας αγωνία και ενέργεια. Όταν όμως δεν υπάρχη αυτός ο φόβος, όλα όσα κάνουμε πάνε χαμένα. Ο φόβος του Θεού θα είναι για τα παιδιά και πλούτος και δόξα και έπαινος. Αυτός θα καταστήση τα παιδιά λαμπρά όχι μόνο στη γη, αλλά και στους ουρανούς. (Χρυσόστομος, Ε.Π.Ε. 22,480 )

Μια χειραγωγία είναι το Κατηχητικό Σχολείο. Μια καθοδήγηση. Πολύς λόγος στις μέρες μας για χειραφέτηση. Βέβαια τη χειραφέτηση δεν την επεκτείνουν και στην παιδική ηλικία, πού βρίσκονται τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου (6-12 χρονών). Για την ηλικία αυτή δέχονται ακόμα την παιδαγωγική της καθοδήγησης απ' το δάσκαλο. Τα συνθήματα για χειραφέτηση ρίχνονται κατά τρόπο δημαγωγικό και για λόγους ιδιοτελείς κυρίως στα παιδιά της εφηβικής και νεανικής ηλικίας. Αλλά και τα παιδιά της μικρότερης ηλικίας οπωσδήποτε είναι επηρεασμένα απ' το κλίμα της ανεξαρτοποίησης, της απειθαρχίας και της ασυδοσίας.
Το πρόβλημα είναι, ότι η χειραφέτηση, απ' τους ανθρώπους που προβάλλεται κι όπως προβάλλεται, είναι στην πραγματικότητα η σκληρότερη δουλαγωγία κι η πιο στυγνή αιχμαλωσία. Μιλάνε για ελευθερία της νέας γενιάς. Μιλάνε για ωρίμανση των παιδιών και των νέων. Και στην πραγματικότητα τα παιδιά μας και οι νέοι μας έχουν μεταβληθεί σε αγέλη, που άβουλα, τυφλά, οδηγείται στο σφαγιασμό της προσωπικότητάς τους, τελικά δε στην καταστροφή. [...] (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

€9.00 €8.10
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν Παραγγελίας

*υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον Προμηθευτή


€9.00 €8.10

Κατόπιν Παραγγελίας

*υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον Προμηθευτή

ISBN: 978-960-8390-38-6
BarCode: 9789608390386
Εκδότης: ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης: 12-2013
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: