ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Η υγρασία είναι ένα συχνό φαινόμενο που "ταλαιπωρεί" πολλά κτίρια αλλά και τους ιδιοκτήτες τους, καθώς η αντιμετώπισή της έχει συνδεθεί με τη δαπάνη μεγάλων χρηματικών ποσών και τη σημαντική όχληση των ενοίκων, ενώ συχνά οι επεμβάσεις δεν επιλύουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα, κυρίως επειδή πραγματοποιείται επιπόλαιη ή λανθασμένη διάγνωση.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρχουν οι βασικές γνώσεις επάνω στο θέμα, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Αυτό το ρόλο φιλοδοξεί να παίξει η νέα έκδοση. Να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα προβλήματα της υγρασίας και τις αιτίες που τα προκαλούν. Να τον βοηθήσει να μπορεί να ξεχωρίσει, σε γενικές γραμμές, τη μια πηγή υγρασίας από την άλλη και να επιλέξει τις πλέον πρόσφορες λύσεις είτε για την προληπτική αντιμετώπιση του προβλήματος είτε για την αποτελεσματική καταπολέμησή του, εφόσον αυτό έχει ήδη εκδηλωθεί.
Το βιβλίο προσφέρει μια πολύπλευρη θεώρηση των προβλημάτων υγρασίας, που εκδηλώνονται σε μια κτιριακή κατασκευή. Ζητήματα υγρασίας προερχόμενης από το έδαφος ή τη βροχή στους τοίχους, στα δώματα ή στις στέγες των κτιρίων, ζητήματα υγρασίας οφειλόμενης στη συμπύκνωση των υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια των δομικών στοιχείων ή λόγω διάχυσης στο εσωτερικό τους, τρόποι στεγανοποίησης με αναλυτική παρουσίαση των στεγανοποιητικών υλικών, των ιδιοτήτων τους και του τρόπου εφαρμογής τους, παρουσιάζονται αναλυτικά και οργανωμένα μέσα από τις σελίδες του. Επισημαίνονται τα λάθη που ενίοτε γίνονται και δίνονται κατευθύνσεις για την τακτική επιθεώρηση των κτιρίων για συντήρηση και προστασία.
Στόχος της έκδοσης είναι να προσφέρει στον αναγνώστη ένα αξιόλογο χρηστικό εργαλείο, πολύτιμο σύμμαχό του σε κάθε οικοδομικό έργο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

€50.00 €45.00
(έκπτωση 10%)


Εξαντλημένο

€50.00 €45.00

Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6803-18-5
BarCode: 9789606803185
Εκδότης: Κτίριο
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: