Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μετά από τρία χρόνια ιδρύσεως των Εκδόσεων Στέμμα έχω την τιμή να σας παρουσιάζω το βιβλίο του Βάλτερ Κρίστμας.
Είναι απορίας άξιο που το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ατλαντίς το 1914, αλλά έκτοτε ποτέ ξανά. Αντίτυπο του βιβλίου, ευρισκόμενο στην κατοχή της αξιότιμης κυρίας Τέπης Πιστοφίδου, μου δόθηκε μέσω του αγαπητού κυρίου Ανδρέα Μέγκου, για να προχωρήσουμε στη νεοελληνική μεταγραφή του με τη φίλη, φιλόλογο Μαρία Χαρατσή.
Αφού όμως ολοκληρώσαμε την εργασία μας και συγκρίνοντάς την με την αγγλική έκδοση του βιβλίου του 1914, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, αφού, ενώ είχαμε ολοκληρώσει το κείμενο, είδαμε ότι έχουν αφαιρεθεί πολλές σελίδες, πάνω από 70, από το πρωτότυπο.
Μην εγκαταλείποντας την προσπάθεια, ήρθα σε επικοινωνία με τον εξαίρετο φίλο μου, κύριο Ηλία Χουντάλα, που ανέλαβε τη μετάφραση του κειμένου αφήνοντας στην άκρη όλη τη μεταγραφή, όλη την επιμέλεια, αφού αυτό που ήθελα να παραδώσω στους φίλους των Εκδόσεων ήταν το κείμενο που ο Βάλτερ Κρίστμας έγραψε για τη ζωή του βασιλέως Γεωργίου. Οι εκδόσεις Στέμμα έχουν την τιμή να μεταφράσουν και να δημοσιεύσουν πρώτοι ολοκληρωμένο το έργο του Κρίστμας στην Ελλάδα. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Συγγραφέας: Christmas, Walter

€24.00 €21.60
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€24.00 €21.60

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-618-82085-4-4
BarCode: 9786188208544
Εκδότης: Στέμμα
Ημερομηνία Έκδοσης: 11-2018
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 304
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: