ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

Ο δυτικός κόσμος βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες εξουθενωτικών δυνάμεων που μεταμορφώνουν το οικονομικό και επιχειρησιακό τοπίο και τις ζωές των απλών ανθρώπων. Μία απ' αυτές είναι και ο πληθωρισμός.
Σκεφτείτε έναν κόσμο χωρίς πληθωρισμό: οι τιμές των προϊόντων να ανεβαίνουν ορισμένα χρόνια και μετά να πέφτουν, οι μισθοί ν' ανεβαίνουν κατά 2-3% σε καλές χρονιές, αλλά να μένουν στάσιμοι ή να μειώνονται σε κακές χρονιές, τα επιτόκια να κυμαίνονται στο 2-4 %. Ένας καθαρά φανταστικός κόσμος; Όχι. Έτσι ήταν τα πράγματα το μεγαλύτερο διάστημα πριν από την εμφάνιση του συνεχιζόμενου πληθωρισμού. Και σε αυτόν τον κόσμο επιστρέφουμε.
Το φαινόμενο του πληθωρισμού, ο τρόμος και ο φόβος των χρηματαγορών και των κυβερνήσεων Ευρώπης και Αμερικής, ευθύνεται για την αύξηση των επιτοκίων που κινδυνεύουν να οδηγήσουν τις οικονομίες σε ύφεση.
Για δυο γενιές ο πληθωρισμός καταβρόχθιζε τις αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και της αξίας των ακινήτων. Θα είμαστε, όμως, καλύτερα σ' έναν κόσμο χωρίς πληθωρισμό; Το εύληπτο και συναρπαστικό βιβλίο του Ρότζερ Μπουτλ περιγράφει τις επιπτώσεις του μηδενικού πληθωρισμού στον τομέα των ακινήτων, στις επενδύσεις των επιχειρήσεων, στους καταναλωτές.

Συγγραφέας: Bootle, R

€19.00 €17.10
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€19.00 €17.10

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-960-218-254-3
BarCode: 9789602182543
Εκδότης: Κριτική
Ημερομηνία Έκδοσης: 01-2003
Σελίδες: 296
Δραστηριότητα: Επιστήμες
Οικογένεια: Οικονομικά

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: