ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Φ.Π.Α. 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Φ.Π.Α. 2023

Το βιβλίο «Πρακτικό βοήθημα Φ.Π.Α.» έχει στόχο να βοηθήσει εξειδικευμένους αναγνώστες όπως τον επαγγελματία λογιστή – φοροτεχνικό, να αναζητήσει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν με τον Φ.Π.Α. και ενδεχομένως να τα συναντάει στην καθημερινότητα. Επιπλέον απευθύνεται και στον φοιτητή σπουδαστή που θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό φόρο, να κατανοήσει βασικές έννοιες και πλευρές του.
Ο Φ.Π.Α. είναι ο ευρωπαϊκός φόρος που εφαρμόζεται υποχρεωτικά από όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Η ίδια η εφαρμογή του αναδεικνύει καθημερινά δυσκολίες. Αναφέροντας μερικά παραδείγματα θα μπορούσαμε να πούμε χαρακτηριστικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περίπτωση του κατά πόσο μια υπηρεσία σχετίζεται με ακίνητο, ο προσδιορισμός του τόπου φορολογίας μεταξύ των κρατών – μελών. Επίσης ειδικότερα θέματα που όπως η φορολογία των ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών. Ένα άλλο ζήτημα είναι οι απαλλαγές και η λογική που τις διέπει ώστε να διατηρείται η ουδετερότητα του νόμου.
Το εν λόγω βιβλίο δεν καταπιάνεται με το σύνολο του νόμου και επεξήγηση του κατά άρθρο. Ο στόχος της επιστημονικής μας ομάδας είναι να προσφέρει τόσο ένα βιβλίο που να μπορεί ο αναγνώστης να κατανοήσει την λογική του φόρου αλλά ταυτόχρονα να αποτελέσει ένα πρακτικό βοήθημα στις καθημερινές δυσκολίες που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του φόρου. Έτσι επιλέξαμε να παραθέσουμε άρθρα τα οποία θεωρήσαμε πως αποτελούν τα σημαντικότερα του νόμου, αυτά που συναντιόνται στην καθημερινή πράξη. Η επεξήγηση των άρθρων αυτών γίνεται μέσα από συγκεκριμένες περιπτώσεις, εγκυκλίους της Διοίκηση και μέσα από συγκεκριμένα πρακτικά παραδείγματα που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει σε βάθος τη λογική που διέπει τον φόρο, τον τρόπο εφαρμογής του.
Να σημειώσουμε πως κατά την συγγραφή του βιβλίου πάρθηκαν υπ’ όψη και περιέχονται σε αυτό οι αλλαγές που έγιναν με τον ν.5000/2022 (ΦΕΚ A` 226/9.12.2022).
Το βιβλίο χωρίζεται σε οχτώ μέρη με βάση και τα μέρη του νόμου συγκεκριμένα:
Μέρος Πρώτο: Πεδίο εφαρμογής του φόρου
Στο μέρος αυ

Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΌ ΈΡΓΟ

€36.04 €32.44
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν Παραγγελίας

*υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον Προμηθευτή


€36.04 €32.44

Κατόπιν Παραγγελίας

*υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον Προμηθευτή

ISBN: 978-618-209-039-8
BarCode: 9786182090398
Εκδότης: Astbooks
Ημερομηνία Έκδοσης: 01-2023
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 1050
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: