ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΕΣ

ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΕΣ

Μια σύντομη και ανατρεπτική περιήγηση στην Μητριαρχική Κοινωνία των Ατρειδών. Ένα θεατρικό έργο για την γυναικεία πολυπλοκότητα.
Ένας μεγαλειώδης πολιτισμός. Ο Μυκηναϊκός.
Ο Πολιτισμός όμως που σηματοδοτεί το τέλος της μητριαρχίας.
Η Κλυταιμνήστρα είναι το θύμα των Ηρακλειδών, είναι το θύμα μιας εποχής που φεύγει οριστικό. Είναι η γυναίκα που παραποιείται από την ιστορία, που συρρικνώνεται ο ρόλος της και αμφισβητούνται οι προθέσεις της. Στο πρώτο μέρος του έργου παρουσιάζεται συνοπτικά η ιστορία των Ατρειδών, με στόχο τη δικαίωση της Κλυταιμνήστρας μάνας, της Κλυταιμνήστρας γυναίκας, που διαισθάνεται το κακό. Η πολύπλοκη προσωπικότητά της και οι ανασφάλειές της την κάνουν να παλινδρομεί ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. Η ευφυΐα της όμως την βοηθάει να αντιληφθεί την επεκτατική πολιτική του Αγαμέμνονα και τις συνέπειές της. Η γυναικεία φύση είναι συνώνυμη της δημιουργίας, όμως το κύτταρό της δηλητηριάζεται από την υποτίμηση που δέχεται από το ισχυρό φύλο. Οδηγημένη λοιπόν η αδικημένη γυναίκα από την καταπίεση παίρνει πολλές φορές το νόμο στα χέρια της, χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί και να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της. Το πέρασμα στη σύγχρονη εποχή, στο δεύτερο μέρος του έργου, αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται πολύ αργά. Παραμένει ανά τους αιώνες προσκολλημένος στην ύλη και στις εφήμερες νίκες και κατακτήσεις.
Οι καινούριες Κλυταιμνήστρες δεν διαφέρουν σε τίποτα από την παλιά, δέχονται την ίδια καταπίεση, αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και υφίστανται την ίδια τιμωρία.

€13.78 €12.40
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€13.78 €12.40

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-618-84704-1-5
BarCode: 9786188470415
Εκδότης: ΑΤΡΕΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης: 12-2021
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 70
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: