ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Πολιτιστικός τουρισμός παραμένει το μοναδικό βιβλίο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ πολιτιστικού τουρισμού και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πρώτη έκδοση παρουσίαζε πώς η πολιτιστική κληρονομιά και οι στόχοι του τουρισμού μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο διαχείρισης και μάρκετινγκ για την παραγωγή βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού. Η παρούσα έκδοση θεμελιώνει τον σχετικό προβληματισμό στη θεωρία και την πρακτική της πολιτιστικής διαχείρισης και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπό την έννοια ότι για να ευδοκιμήσει ο τουρισμός, απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση διαχείρισης των πόρων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι η προσέγγιση που ακολουθεί καλύπτει όλο το εύρος του πολιτιστικού τουρισμού και των συναφών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο των πολλών και σημαντικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί στον τομέα, η νέα αυτή έκδοση έχει αναθεωρηθεί και επικαιροποιηθεί πλήρως με: Νεότερα στοιχεία για ολοένα και πιο σημαντικά θέματα, όπως η βιωσιμότητα, η κλιματική αλλαγή, η απειλή της αποπαγκοσμιοποίησης, ο υπερτουρισμός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Νέες ενότητες σχετικά με τη δημιουργία εμπειριών, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχικότητα, καθώς και πλούσιο υλικό σχετικά με δημιουργικές βιομηχανίες και τις νέες προκλήσεις της διαχείρισης.

Γραμμένο από ειδικούς τόσο στον τουρισμό όσο και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, το βιβλίο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και φοιτητές να κατανοήσουν καλύτερα όχι μόνο τον δικό τους ρόλο, αλλά και όλων των άλλων μερών στην επίτευξη βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού, και παρέχει ένα σχέδιο για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού με διάρκεια στον χρόνο.

Συγγραφέας: Du Cros, Hilary

€25.00 €22.50
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€25.00 €22.50

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-960-645-500-1
BarCode: 9789606455001
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Ημερομηνία Έκδοσης: 01-2024
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 472
Δραστηριότητα: Λοιπά Βιβλία
Οικογένεια: Ταξίδια και περιηγήσεις

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: