ΚΑΙΤΗ ΑΛΕΞΗ: Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

ΚΑΙΤΗ ΑΛΕΞΗ: Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Η Καίτη Αλέξη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Γονείς της ο Κωνσταντίνος και η Ειρήνη Βαρουδάκη. Τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων και την Αγγλική γλώσσα στο Βρετανικό Ινστιτούτο. Παρακολούθησε σεμινάρια Δημοσιογραφίας. Παιδί ακόμη, στο Δημοτικό Σχολείο, είχε δείξει έντονα ικανότητες και δεξιότητες ως προς τα εκφραστικά της μέσα. Αργότερα, στο Γυμνάσιο, πρωτοστάτησε στις διάφορες εκδηλώσεις. Ακριβώς τη χρονιά που αποφοίτησε, το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας διενήργησε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκφωνήτριας στον νέο-ιδρυθέντα Ραδιοφωνικό Σταθμό Κρήτης. Υπεύθυνος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού ήταν ο αρχιεκφωνητής του Ε.Ι.Ρ., Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος. Η Καίτη Βαρουδάκη πρώτευσε και ο τοπικός Τύπος υποδέχτηκε το γεγονός με κολακευτικά σχόλια. Της προτάθηκε να μετακινηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία των Αθηνών. Όμως η άρνηση του πατέρα της έδωσε τέλος στην προοπτική και το όνειρο.
Έτσι λοιπόν, παρέμεινε -μετά ζήλου και πάθους- σ' ένα χώρο που την γέμιζε και της άφηνε περιθώρια έκφρασης και δημιουργίας στα Χανιά. Άλλωστε, στα Χανιά γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Προϊστάμενο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, Γιάννη Αλέξη και απέκτησαν δύο κόρες, τη Ρενάτα και τη Μαρικίτα. Στη διάρκεια της καριέρας της, της δόθηκαν και άλλες ευκαιρίες δελεαστικές. Από την κρατική τηλεόραση όταν ήταν στα σπάργανα και από το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Σικάγου των Ηνωμένων Πολιτειών, για την ελληνική εκπομπή του. Για οικογενειακούς λόγους δεν ήταν εφικτές αυτές οι μετακινήσεις. Η ίδια πάντως πιστεύει ότι στην πραγματικότητα δεν θέλησε ποτέ να αποχωριστεί την πόλη με την οποία την συνδέει μια σχέση καρμική.
Έχει πάρει μέρος σε πάμπολλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Κρήτη. Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη συνολική προσφορά της, αλλά και από διάφορους φορείς, σωματεία, συλλόγους, ομίλους. Υπήρξε ενεργό μέλος σε διάφορα συμβούλια, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Θ. Ψ. Παθήσεων, του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, του Πνευματικού

€15.90 €14.31
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€15.90 €14.31

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-618-5364-67-0
BarCode: 9786185364670
Εκδότης: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης "Πυξίδα της Πόλης"
Ημερομηνία Έκδοσης: 02-2023
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 128
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: