Σ' ΑΓΑΠΩ: ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Σ' ΑΓΑΠΩ: ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Το βιβλίο τούτο χαρίζεται στις ήρεμες στιγμές του ανθρώπου. Σ' έναν καιρό όπου οι κακίες μαίνονται γύρω μας, όπου πλήθος οι ανησυχίες μας καταθλίβουν, όπου το σκοτεινό μέλλον κάνει τον άνθρωπο να αμφιβάλλει για την ίδια του την υπόσταση και ν΄αντικρίζει σαν κάτι το ανέφικτο κάθε έφεση ευτυχίας, οι φευγαλέες αυτές ήρεμες στιγμές είναι το μόνο αντίρροπο που έχουμε, - και το όνειρο, ο ρεμβασμός, η αναπόληση που τις γεμίζουν, είναι τα μόνα που μας δίνουν μια φυγή κι ένα θάλπος.
Μόνος τότε, απομονωμένος από τα έξω, ο άνθρωπος ξαναβρίσκει για λίγο τον εαυτό του, ξαναζεί τον δικό του τον κόσμο, μεταρσιώνεται στη θερμήν αίσθηση μιας ευτυχίας, που για τον νέο είναι όραμα που φωτίζει το σήμερα, για τους άλλους ανάμνηση που πλουτίζει το παρελθόν. Και τότε στο βιβλίο καταφεύγουμε, στην Ποίηση προστρέχουμε, για να βρούμε την έκφραση των παλμών που φουντώνουμε μέσα μας, ή για να ξαναζήσουμε ό,τι μας συγκίνησε στη ζωή πιο πολύ, - για να γευθούμε μες απ' το κρυστάλλινο ποτήρι της Τέχνης ό,τι μας συνεπαίρνει και μας μεθά, ή για να χαρούμε ξανά μες απ' της Τέχνης το θαύμα ό,τι χάσαμε στο διάβα του χρόνου: μιαν Αγάπη, ή την Αγάπη.
Ένα τέτοιο βιβλίο, γι' αυτές ακριβώς τις στιγμές, θελήσαμε να προσφέρουμε. Ένα βιβλίο που να συγκεντρώνει ό,τι νομίσαμε καλύτερο, από τους στίχους που τραγουδούν την Αγάπη. Μαζέψαμε τα ποιήματα που αγαπούσαμε, - ποιήματα που όλοι κάποτε τάχουν αγαπήσει, - και τα τυπώσαμε όπως έπεφταν στα χέρια μας, στην τύχη, χωρίς καμιά φιλολογική αξίωση, χωρίς καμιά φιλολογική αξίωση, χωρίς καμιά σειρά, με μόνη φροντίδα να τα παρουσιάσουμε ευχάριστα και ωραία, αντάξια με την ομορφιά τους.
Έτσι ας φυλλομετρήσει λοιπόν ο αναγνώστης αυτό το βιβλίο: όχι σα μιαν Ανθολογία με την κλασική σημασία του όρου, αλλά σαν μιαν ανθοδέσμη από αφορμές: αφορμές για αναπόληση, για ρεμβασμό, για νοσταλγία, για μελαγχολία. (Από την έκδοση)

€21.20 €19.08
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€21.20 €19.08

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-960-000-247-2
BarCode: 9789600002472
Εκδότης: Χιωτέλλη
Ημερομηνία Έκδοσης: 02-1988
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 264
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: